Απρ10

Το πεζικo των ΗΠΑ αποκτα drones!

Τα mini-drones για το πεζικό των ΗΠΑ, σε λίγο θα είναι γεγονός.

 

Το πεζικό των ΗΠΑ, έχει μπει στη διαδικασία να μελετήσει και να αξιολογήσει την χρήση μικροσκοπικών drone σε μονάδες μάχης του, καταδεικνύοντας για ακόμα μια φορά, την πολύπλευρη και πολυποίκιλη χρήση των ιπτάμενων μηχανών. 

Η αμερικανική πολεμική μηχανή, πάντα βασιζόταν πολύ στη χρήση της τεχνολογίας. Σε όλους μας θα είναι γνωστά τα μεγάλα drone που έχουν χρησιμοποιηθεί σε πεδία μαχών, τα οποία μπορούν να ίπτανται σε μεγάλα υψόμετρα και να φέρουν φυσικά βαρύ οπλισμό. Έχοντας αναγνωρίσει την αξία του εγχειρήματος, τώρα πλέον στρέφονται και στο πεζικό, όπου φυσικά, ο τύπος αλλά και η χρησιμοποίηση των συγκεκριμένων μικροσκοπικών drone, θα είναι διαφορετικά. 

Ο ρόλος τους θα είναι φυσικά υποστηρικτικός, για συλλογή πληροφοριών μικρής κλίμακας και αναγνώριση του εδάφους σε κοντινές αποστάσεις, βοηθώντας έτσι στην ανάλυση και σχεδιασμό των αποστολών που θα αναλαμβάνουν οι συγκεκριμένες μονάδες. 

Όσον αφορά τον σχεδιασμό, αυτά μάλλον θα είναι ελάχιστου βάρους, όχι πάνω από 250 γραμμάρια, η αυτονομία τους θα είναι περιοριμένη και φυσικά, η ακτίνα δράσης επίσης. 

Το πεζικo των ΗΠΑ αποκτα drones!

Leave a comment

You are commenting as guest.

Timber by EMSIEN-3 LTD
Facebook Login JavaScript Example