Δεκ19

Οι κανονες δηλωσης κατοχης drone στην Αμερικη

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε πέραν από τους κανόνες πτήσης που έχουμε τονίσει στο παρελθόν, και την επίσημη δήλωση κατοχής drone από τον κάθε ιδιοκτήτη. Οι λόγοι, λίγο πολύ, προφανείς..

 

Στο παρελθόν, από αυτό εδώ το blog, είχαμε αναφέρει ότι λόγω της ταχύτατης ανάπτυξης της βιομηχανίας των drones,αλλά και της γενικά προσιτής τιμής απόκτησής τους, αργά ή γρήγορα, θα υπάρξουν κανόνες για τον τρόπο χρήσης τους και όχι μόνο. 

Έτσι, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε πέραν από τους κανόνες πτήσης που έχουμε τονίσει στο παρελθόν, και την επίσημη δήλωση κατοχής drone από τον κάθε ιδιοκτήτη. Με πιο απλά λόγια, αυτοί που προτίθενται να αγοράσουν αλλά και όσοι έχουν ήδη στην κατοχή τους drone, θα πρέπει να το δηλώσουν και να το καταχωρήσουν σε μητρώο.

 Πιο συγκεκριμένα η δήλωση κατοχής ενός drone, θα αφορά, κάθε τι που ζυγίζει μεταξύ 0.25 κιλων έως 25 κιλά. Η καταχόρηση θα κοστίζει 5 δολάρια και θα μπορεί να γίνει online, ενώ επίσημα η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 21 Δεκεμβρίου, και έαν κάποιος είναι ήδη κάτοχος ενός drone, θα έχει περιθώριο μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου. Εάν κάποιος αγοράσει ένα drone μετά τις 21 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να έχει κάνει την εγγραφή του πριν την πρώτη του πτήση. Οι χρήστες θα πρέπει να είναι πάνω από 13 ετών , και οι απαραίτητες πληροφορίες θα είναι το όνομα, η διαύθυνση κατοικίας, email, και τον τύπο και κατασκευαστή του drone. 

Από την παραπάνω διαδικασία, αυτό που θα προκύπτει θα είναι ένας μοναδικός αριθμός, που θα αποδεικνύει την ¨απόδειξη κατοχής¨ (proof of ownership). Ο συγκεκριμένος αριθμός, θα πρέπει να είναι εμφανής, πάνω στο drone ανά πάσα στιγμή, ενώ τέλος η διαδικασία αφορά τους κατόχους dron e για προσωπική χρήση και όχι εμπορική. Για τις εταιρείες που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα drones για εμπορικούς σκοπούς, θα ακολουθηθεί άλλη διαδικασία η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί. 

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη ανακοίνωση στον ακόλουθο σύνδεσμο click here , ενώ στο εδώ our safety video, μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με τους κανόνες πτήσης. 

Οι κανονες δηλωσης κατοχης drone στην Αμερικη

Leave a comment

You are commenting as guest.

Timber by EMSIEN-3 LTD
Facebook Login JavaScript Example