Σεπ26

Γνωρiστε το SCAMP! Ειναι εντυπωσιακο και αξιζει!

Αναρωτιέστε τι μπορεί να σημαίνει? Πρόκειται για τα αρχικά του "Stanford Climbing and Aerial Maneuvering Platform". Οι επιδόσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές όσο και οι προοπτικές του. 

Διαβάστε για περισσότερα.

Morgan Pope είναι ένας διδακτορικός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Stanford, ο οποίος έχει σαν αντικείμενο έρευνας τα ρομπότ, τα οποία μεταξύ άλλων μπορούν να χαρακτηριστούν για την ικανότητά τους να ίπτανται αλλά και να σκαρφαλώνουν. Είναι ο εκδότης σε μια έρευνα που αφορά το SCAMB και αξιολογείται από την  IEEE Transactions on Robotics (Institute of Electrical and Electronics Engineers).

'Οτι ανεβαίνει θα πρέπει και να κατεβαίνει, υποστηρίζει, εκτός και αν μπορεί να στηρίζεται ή ακροβατεί σε κάποια επιφάνεια με κάποιο τρόπο. Τα τετρακόπτερα έχουν περιορισμένες δυνατότητες πτήσεως λόγω των προδιαγραφών των μπαταριών τους κυρίως, αλλά και των πτητικών χαρακτηριτικών τους αλλά αν σε αυτά προστίθετο και η ικανότητα ακροβασίας τους ουσιαστικά, τότε θα μπορούσαν να επιχειρούν για πολλές ώρες ακόμα ή και μέρες, συλλέγοντας δεδομένα ή επιχειρώντας άλλους σκοπούς.  Προσθέτοντας την ικανότητα σε ένα drone να σκαρφαλώνει, το κάνεις πιο αυτόνομο και ικανό να ανταπεξέλθει σε περιβάλλον δύσβατο αλλά και με έντονα καιρικά φαινόμενα. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της φιλοσοφίας ήταν το  SCAMB, το οποίο είναι το πρώτο ρομπότ το οποίο μπορεί να συνδυάσει την πτήση, την αναρρίχηση και το κράτημα σε ανώμαλες επιφάνειες. Ένα επίσης εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μπορεί να επανέλθει αυτόνομα από κατάσταση πτώσης ή απώλειας ισορροπίας, ενώ όλες αυτές οι ικανότητες προέρχονται από αισθητήρες που έχει πάνω του καθώς και τον κατάλληλο προγραμματισμό.

Leave a comment

You are commenting as guest.

Timber by EMSIEN-3 LTD
Facebook Login JavaScript Example